Προτάσεις Δώρων


Μύθος

Όσο υψηλότερος ο δείκτης προστασίας, τόσο το καλύτερο.Ακούγεται λογικό, αλλά οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες όσο νομίζουμε.Ένα αντηλιακό με SPF ίσο με 15 δεσμεύει το 93% της υπεριώδους ακτινοβολίας, ενώ ένα με SPF ίσο με 30 δεσμεύει το 97% και ένα άλλο με SPF50 το 98%.Επίσης, όσο μεγαλύτερο δείκτη προστασίας αναγράφεται ότι παρέχει ένα προϊόν, τόσο περισσότερες επιβλαβείς για τον οργανισμό χημικές ουσιές περιέχει. Οι δερματολόγοι προτείνουν να χρησιμοποιείτε κρέμες με δείκτη 20-30.

 Αλήθεια

Τα αντηλιακά με αντιοξειδωτικά παρέχουν καλύτερη προστασία από την UVAκαι την UVB. Αν και δεν αποτελούν ενεργά αντηλιακά συστατικά, τα αντιοξειδωτικά αποτελούν δραστικό συμπλήρωμα του SPF, δεσμεύοντας τις επιβλαβείς ακτίνες που «διαφεύγουν» από τα αντηλιακά συστατικά, κατά την δρα Γκοχάρα. 
Τέτοια αντιοξειδωτικά συστατικά είναι το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού και οι πολυφαινόλες.

Μύθος 

Τα αντηλιακά που έχουν την ένδειξη water proof είναι αδιάβροχα και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε την επάλειψη. Μύθος Δεν υπάρχουν αδιάβροχα αντηλιακά αλλά ανθεκτικά στο νερό, τα λεγόμενα water resistant. Αυτό σημαίνει πως κάθε 40-80 λεπτά πρέπει να επαναλαμβάνετε την επάλειψη για να έχετε την επιθυμητή και αναγραφόμενη προστασία.

Μύθος 

Τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι προστατεύουν αποτελεσματικότερα το δέρμα, χωρίς να αφήνουν ακάλυπτο κανένα σημείο. Μύθος Τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι χάνουν ένα μεγάλο μέρος της προστασίας τους κατά τη μεταφορά από το μπουκάλι πάνω στο δέρμα, σε σχέση με εκείνα που είναι σε μορφή κρέμας. Λόγω του αέρα πολλά μόρια του αντηλιακού χάνονται και δεν προσγειώνονται πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

Μύθος

Η αντιηλιακή κρέμα με προστατεύει από τη φωτογήρανση του δέρματος.
Πραγματικότητα:ΤοSPFπου αναφέρεται στην ετικέτα μιας κρέμας δείχνει μόνο το επίπεδο προστασίας από τιςUVBακτίνες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα. Από την άλλη, ταSPFφίλτρα δεν είναι σε θέση να συγκρατήσουν τιςUVAακτίνες, οι οποίες όχι μόνο προκαλούν φωτογήρανση, αλλά και καρκίνο του δέρματος.

Τι μπορώ να κάνω;
Η αντηλιακή σας να περιέχει Zinc Oxyde (οξείδιο ψευδαργύρου)– αυτό το μηχανικό φίλτρο συγκρατεί τόσο τηνUVA, όσο και τηνUVBακτινοβολία.

Μύθος:Η αντιηλιακή κρέμα φροντίζει το δέρμα μου.
Πραγματικότητα:Μελετήσαμε την ετικέτα μιας γνωστής αντιηλιακής κρέμας (κάτι το οποίο μπορείτε να κάνετε εύκολα και εσείς χρησιμοποιώντας το σκονάκι μας). Η ανάλυση των συστατικών μας δείχνει πως μια συνηθισμένη αντιηλιακή κρέμα περιέχει:
- 5 χημικά φίλτρα για την ακτινοβολία (συνθετικές ουσίες που μπαίνουν μέσα στο κυκλοφορικό μας σύστημα και η επίδρασή τους στις αλλεργίες, στα αυτοάνοσα και στον καρκίνο ακόμα ερευνάται)
   Επίσης, μια αντιηλιακή κρέμα «φροντίζει» το δέρμα μας με:
- 10 συντηρητικά
- 9 γαλακτωματοποιητές
- 6 συνθετικές αρωματικές ουσίες
- 3 προϊόντα επεξεργασίας του πετρελαίου, τα λεγόμενα συνθετικά έλαια, τα οποία χρησιμοποιούνται άντι για τα πολύ πιο ακριβά φυσικά έλαια.
Οι αντιηλιακές κρέμες περιέχουν άφθονα συντηρητικά και άλλες συνθετικές ουσίες σε ακόμα πιο υψηλή συγκέντρωση συγκριτικά με μια κρέμα προσώπου, καθώς η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να αντέξει και να μην χαλάσει σε ζεστό περιβάλλον.
Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διαλέγετε μια αντιηλιακή κρέμα, γιατί πρόκειται να την απλώσετε σε μεγάλη επιφάνεια του δέρματος και, μάλιστα, πολλές φορές την ημέρα – με άλλα λόγια, η αντιηλιακή κρέμα είναι ο #1 προμηθευτής των χημικών που μπαίνουν στο αίμα μας!

Τι μπορώ να κάνω;
Να φτιάξουμε μια αντηλιακή κρέμα μόνοι μας! Με  βερικοκέλαιο ψυχρής έκθλιψης (που θωρακίζει το δέρμα μας και το εμπλουτίζει με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά), κερί μέλισσας (που προσφέρει αδιάβροχοποίηση) και τη σκόνη του Zinc Oxyde ή οξείδιο ψευδαργύρου (το μοναδικό αντιηλιακό φίλτρο που θεωρείται απόλυτα ασφαλές και επιτρέπεται για χρήση στις παιδικές αντιηλιακές κρέμες). Αυτήν ετοιμάζουμε για εσάς!

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest